ТИКВЕН ЧИЙЗКЕЙК В ЧАША






Внимание! Тази рецепта е изключително лесна за приготвяне, което означава, че можете да задоволите желанието си за чийзкейк във всеки един момент. Но има силно пристрастяващо действие.
Понякога, само при мисълта или идеята за чийзкейк, смръщвам нос. За да направите чийзкейк точно както трябва, са необходими много време и правилна техника, за да се постигне перфектната кремообразна текстура. Да не говорим, че трябва да включите фурната, да направите водна баня, да се надявате горната част на чийзкейка да не се напука... Ъ-ъ, толкова много неща!
Този чийзкейк в чашка е идеалният десерт за всяко есенно тържество!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

За кейка:
➤ 300 гр. пюре от тиква
➤ 10 бр. какаови бисквити
➤ 1-2 ч.л. масло (разтопено)
➤ 1 пакетче крема сирене (125 гр.)
➤ 1 с.л. мед
➤ щипка канела
➤ щипка карамфил
➤ ванилия
➤ щипка индийско орехче

Пюрето от тиква приготвям като пасирам печена тиква с малко вода. Към него се добавят крема сиренето, подправки и подсладител по желание. Бисквитите се натрушават или смилат в блендер, на пясък. Към тях се прибавя разтопеното масло и сместа се разбърква леко. В чаша или бурканче редуваме слой бисквити и крем. Аз украсих с бита сметана и сироп от фурми
Отзиви
Лек и приятен!Хареса ни!