СУТЛЯШ С БУЛГУР И ЯБЪЛКИ
Все по-често се улавям, че закуските ни през седмицата са еднообразни. Трудно е, даже бих казала невъзможно на моменти, да изпълнявам сложни рецепти, когато разполагам с ограничено време и продукти, и се занимавам с "оцеляването" на работещата майка. Този сутляш ми е патеричката за понеделник. Кръстих си го така, защото обикновено понеделниците са динамични и натоварени. Единствения начин да го премина една идея по-спокойно, е допълнителната подготовка. Какво имам предвид? Приготвям този сутляш в неделя вечерта и закусваме с него в понеделник. Вкусно, здравословно и разнообразно!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 ч.ч. булгур
➤ 2 ч.ч. вода
➤ 2 ч.ч. прясно мляко
➤ 1/2 ч.ч. кокосова захар
➤ 1 ванилия
➤ 1 ч.л. канела
➤ 1 ябълка
➤ смлени орехи
Булгурът се изсипва във водата и се слага да заври, като се бърка, докато сместа се сгъсти. След това добавете млякото, оставете да заври и прибавете захарта, ванилията и канелата. Когато сместа стане с консистенцията на боза, се сваля от котлона, разсипва се в купички или чашки, и се оставя да се охлади. Сервирам с обелена и нарязана ябълка, и орехи.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Може прясното мляко да се замени с кисело.
Отзиви