ОВЕСЕНА КАША С ЧЕРЕШИ




Овесените каша у дома се консумира почти през ден. Пълна с витамини и хранителни съставки. Освен макронутриентите, овесените ядки съдържат и фолиева киселина, омега-3 мастни киселини, витамини от група В и значително количество минерали, включително цинк, калий, селен, магнезий и желязо. Това я прави перфектната закуска за всички у дома, а още повече че се приготвя супер бързо и лесно.
Имам си всякакви сезонни варианти на тази рецепта. Зимата най-често я приготвям с ябълки, круши, дюли, тиква, моркови и канела, със сушени плодове. На пролет обичам да добавям боровинки, банан, горски плодове, ядки. А най-любимата ни лятна комбинация несъмнено е тази с череши.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

➤ 250 мл. прясно краве мляко
➤ 4 с.л. фини овесени ядки
➤ 1 с.л. ленено семе
➤ 1 ч.л. кокосово масло
➤ 1 ч.л. агаве
➤ ванилия
➤ шепа череши
➤ 1 ч.л. натрошено сурово кашу

В касерола загрейте млякото на слаб котлон. Добавете овесените ядки, ленено семе и ванилия. Варете на слаб котлон, при непрекъснато разбъркване докато кашата се сгъсти достатъчно. Свалете от котлона и докато е още гореща добавете кокосовото масло. Разбъркайте и добавете подсладител по желание, в случая аз избрах агаве. Измийте и отсранете костилката на черешите. Добавете ги към кашата и украсете със смлени ядки.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- вместо агаве може да използвате сироп от фурми, еритритол, мед
- кравето мляко може да се замени с ядково или растително
- може да добавите всякакви ядки, тахани и семена
Отзиви