ОВЕСЕНА КАША
Представям ви още една от закуските на Борил, част от дневника на захранване.
Не е нищо особено, нищо ново и неизвестно, но пък му е любима още от бебешките дни, затова реших ви подхвърля още една идея.
Вариантите ѝ са безбройни (от 6+м, до 30+ години), а изпълнението елементарно.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 2 с.л. фини овесени ядки
➤ 70 мл. прясно мляко
➤ 1/2 настъргана ябълка или пюре от ябълки
➤ 1 с.л. сусамов тахан
➤ 1 обиновена бисквита (използвах за украса)
➤ щипка канела
Млякото се загрява на слаб котлон. Добавят се овесените ядки и при непрекъснато бъркане се готви още 5-10 минути, до получаване на каша.
Сваляме от котлона и добавяме плод по желание (пюре и/или пресен).
Накрая добавяме тахан и натрушена бисквитка. Сервираме топла.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Кравето мляко може да се замени с кокосово, бадемово, оризово, овесено, и др.
- Всякакви плодове и комбинации от плодове са възможни.
- Може да овкусите с рожков, ванилия или да подсладите с мед, агаве, кленов сироп, фурми и др.
- Всякакви ядки, тахани и семена си подхождат много със закуската.
- Възможен е и солен вариант с масло, сирене или кашкавал.
Отзиви