СЬОМГА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
Тази рецепта съчетава продукти в стил Гурме и изглежда леко претенциозно, но всъщност се приготвя много бързо и лесно.
Сьомгата е богат източник на важни хранителни вещества като витамин D, цинк, желязо, протеини и други.
Тя е чудесен избор в диетата на бебето, а и за всеки възрастен.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 50 гр. филе от сьомга
➤ 1/2 сладък картоф
➤ 1 стрък зелен лук
➤ шепа спанак
➤ масло
➤ зехтин
Сьомгата запечатваме на тиган, в малко масло и зехтин. При полуготовност изваждаме настрани. В същия тигана добавяме сладкия картоф (нарязан на дребни кубчета) след това ситно нарязаните спанак и лук. Задушаваме всичко за 5 минути и добавяме една чаша вода.
Оставаме водата почти да изври и картофите да омекнат напълно. Намаляме котлона и накрая добавяме накъсаната сьомга.
След още 5 минути сваляме от котлона.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- За възрастни: котлетите се запечатват и изваждат от тигана. В него се запържва чесън, добавя се бяло вино, лимонов сок, подправки. Варим за 4-5 мин, да се редуцира алкохола. Намаляме котлона и връщаме котлетите отново в съда, задушаваме още 5 минути, от всички страни.
- Зеленчуците могат да се изпекат на фурна или да се направи пюре от сладък картоф, като гарнитура.
- Всички зеленолистни накисвам във вода за 30-40 минути преди готвене.
- Рибата оставям в марината (лимонов сок и зехтин за бебе, а за възрастни и с подправки) за 7-8 часа.
Отзиви