РУЛЦА СЪС СПАНАК И РИКОТА
Има дни, в които просто е задължително да съм Спиди Гонзалес в кухнята.
Често закуската за всички у дома наистина трябва да е бърза. Моите спасители в такива моменти са бутер рулцата. В блога може да откриете сладки и солени варианти.
Най-хубавото им е, че се приготвят с наличното в хладилника и имат безброй комбинации.
Бъдете креативни!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
за 6-8 бр. колелца
➤ 1/2 пакет бутер тесто (от 400 гр.)
➤ 1 яйце
➤ 3 с.л. рикота
➤ едно кубче замразен спанак (около 50 гр.) или шепа пресен спанак
Рикотата, яйцата и спанака (размразен) се смесват и разбъркват добре в купа.
С получената смес мажем листа бутер тесто и навиваме на стегнато руло. Нарязваме го на колеца, с дебелина 2-3 см.
Печем в тавичка с хартия за печене на 200 градуса.
Отзиви