РУЛЦА СЪС СПАНАК И РИКОТА
![РУЛЦА СЪС СПАНАК И РИКОТА](/thumbs/1/211128180642241790725_212092647619538_6877463532184999546_n-min.jpg)
![РУЛЦА СЪС СПАНАК И РИКОТА](/thumbs/4/211128180642241790725_212092647619538_6877463532184999546_n-min.jpg)
![РУЛЦА СЪС СПАНАК И РИКОТА](/thumbs/4/241858117_212092577619545_4354033782505622278_n-min.jpg)
![РУЛЦА СЪС СПАНАК И РИКОТА](/thumbs/4/241727451_212101617618641_896871005301661679_n-min.jpg)
Има дни, в които просто е задължително да съм Спиди Гонзалес в кухнята.
Често закуската за всички у дома наистина трябва да е бърза. Моите спасители в такива моменти са бутер рулцата. В блога може да откриете сладки и солени варианти.
Най-хубавото им е, че се приготвят с наличното в хладилника и имат безброй комбинации.
Бъдете креативни!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
![media 382](/resources/211219004709produkti-4-min.jpg)
за 6-8 бр. колелца
➤ 1/2 пакет бутер тесто (от 400 гр.)
➤ 1 яйце
➤ 3 с.л. рикота
➤ едно кубче замразен спанак (около 50 гр.) или шепа пресен спанак
![media 383](/resources/211219004747making-6-min.jpg)
Рикотата, яйцата и спанака (размразен) се смесват и разбъркват добре в купа.
С получената смес мажем листа бутер тесто и навиваме на стегнато руло. Нарязваме го на колеца, с дебелина 2-3 см.
Печем в тавичка с хартия за печене на 200 градуса.
Отзиви