ЛИМОНОВИ ПАЛАЧИНКИ С РИКОТА
Каня ви на закуска, на която просто не може да се устои.
Толкова ги обичам тези палачинки, а има толкова много варианти за палачинки. И точно затова от тяхното приготвяне не мога да направя нещо друго за съботно-неделните закуски.
Добре, че всички ги обичаме еднакво вкъщи и няма сърдити. А това тук е един много вкусен, свеж и диетичен вариант. Няма да ви разочарова!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 3 яйца
➤ 250 гр. сирене рикота
➤ 2 с.л. лимонов сок
➤ лимонови корички
➤ 1 ч.л. кленов сироп
➤ ½ пакет (10 гр.) бакпулвер
➤ щипка сол
➤ кокосово масло
Белтъците отделяме и разбиваме на сняг, с миксер.
В друга купа, разбъркваме рикотата до пухкав крем. Добавяме жълтъците и останалите продукти. Разбиваме отново.
Към сместа добавяме на порции разбитите белтъци, като разбъркваме леко с шпатула.
Печем в тиган, намазан с кокосово масло. Аз поднесох с малко сусамов тахан, кокосов йогурт и банани.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Рецептата е подходяща за деца, при които са въведени млечни и яйца. Подсладителят може да се пропусне.
Отзиви