ОВЕСЕНИ ПАЛАЧИНКИ С БАНАН
Всеки обича вкусни, ароматни палачинки, нали така?
Палачинките позволяват свобода на въображението при избора на съставки, известни са рецепти с добавки в сместа от домати, бекон, бира, стафиди и какво ли още не. Различните нации имат своя история на палачинките.
Вариациите са много и разнообразни, но най-важното остава връзката на палачинката с детския спомен.
Първото нещо, което сготвих сама, бяха именно палачинките. Бях на 10-11 години и не бяха особено успешни, но пък тогава се зароди любовта ми към тях. После помогна и практиката.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 яйце
➤ 2-3 с.л овесено брашно
➤ 100 мл. бадемово мляко (може краве или само вода)
➤ 1/2 банан
➤ кокосово масло
➤ щипка сода
➤ щипка канела
Разбърквам яйцето, млякото, брашното, содата и канелата. Трябва да се получи консистенция на боза. Нарязвам банана на шайби и запичам на тиган, предварително намазан с кокосово масло.
Пека за кратко 2-3 мин, след това отгоре изсипвам смес за една голяма палачинка. Изпичам и от другата страна, и след това нарязвам на парчета, удобни за хващане.
Поднасям с кисело мляко и малини.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Подходящо за деца, при които са въведени глутен, ядки, белтък.
- Борил опитал за първи път: на 11 месеца.
Отзиви