БАНИЦА С ЛАВАШ
![БАНИЦА С ЛАВАШ](/thumbs/1/211128155803194034397_156736799821790_605729295674187469_n-min.jpg)
![БАНИЦА С ЛАВАШ](/thumbs/4/211128155803194034397_156736799821790_605729295674187469_n-min.jpg)
![БАНИЦА С ЛАВАШ](/thumbs/4/199018194_156736803155123_3466731748117774390_n-min.jpg)
![БАНИЦА С ЛАВАШ](/thumbs/4/194354250_156736796488457_3213271754402503395_n-min.jpg)
Какво се очаква от една баница?
Да се приготвя лесно, да е добре изпечена, да е пухкава, въздушна и най-важното – да е вкусна!
Опитните майсторки знаят, че баница може да се направи по 100 начина – точена, дърпана, теглена, вита, наложена, усукана, хармоника, на розички, на лентички, в кексова форма и така нататък… Неделя обаче е време да бъдем с любимите хора, а не да точим кори, а и ако не сме в категорията на майсторките, готовите кори са първото към което посягаме.
Аз преоткрих още един вариант, в който съм просто влюбена! Баница с ЛАВАШ!
Става изключително вкусна, сочна и се приготвя като детска игра. Наистина! Не са нужни специални кулинарни умения и познания.
Ако не сте пробвали такава баница – непременно ГО НАПРАВЕТЕ! Заслужава си!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
![media 361](/resources/211219000459produkti-4-min.jpg)
за 1 малка порция, диаметър на формата 12 см
➤ 1 лист лаваш (от големите)
➤ 2 яйца
➤ 30-40 гр. масло
➤ 50 гр. сирене
➤ 2 с.л. кисело мляко
![media 362](/resources/211219000609making-6-min.jpg)
Разтопете маслото в подходящ съд. Смесете в купа яйцата, натрошеното сирене и киселото мляко, и разбъркайте.
Листът лаваш аз лично накъсвам на парчета (защото ползвам малка форма). Върху всеки слой лаваш разстелете малко разтопено масло и след това част от плънката – равномерно. Повторете процеса и в следващ слой, докато запълните формата.
Другият вариант е да намажете целия лист лаваш с масло и натрошено сирене, да го навиете на руло и да нарежете на розички с дебелина от 2 см. Подреждате ги във формата и след това заливате с яйчената смес.
Най-добре е на дъното на тавичката да сложите лист хартия за печене. В моя вариант (малка порция) няма заливка, последният слой завършва с плънка. Ако приготвяте full size фемили баница и желаете заливка, разбийте допълнително яйце с масло, може да се добави и прясно мляко.
Отзиви