ПЛОДОВ ТАРТ
Сутринта не започва с кафе. Сутринта започва с мисълта: "Трябваше да си легна по-рано..."
Детето най-накрая започна да спи нормално, но пък организацията на майка му куца и тя си ляга в 00:30 ч.
Откакто съм майка, определено си дадох сметка за тежестта на фразата "времето е пясък между пръстите". Каквото и да правя, никога не успявам да съм подготвена на време. Имам чувството, че съм на бягаща пътека, а нечия невидима ръка непрекъснато ми натиска "speed up" бутона.
Закуската обикновено трябва да е от бързите. Обичам да импровизирам, а понякога нямам и друг избор. Някак в целия майчински маратон нямам силите и енергията за засукани рецепти, с продукти, които предварително съм купила от 5 различни био магазина. В повечето случаи трябва да съм креативна и да "сглобя" нещо с наличните продукти в хладилника. Ето какво се получи този път:
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ бутер тесто (200 гр.)
➤ 2 с.л. пюре от круши
➤ 1 с.л. (с връх) заквасена сметана
➤ канела
➤ боровинки
Размразеното бутер тестото нарязваме на правоъгълници. В тях изрязваме същата форма, с по-малки размери, но не ги разделяме. Смесваме плодовото пюре със заквасената сметана и канелата. Поставяме по една лъжичка от сместа, която да не излиза от очертанията на малкия правоъгълник. Отгоре поръсваме с боровинки. Печем на 200°С, до зачервяване.
Тук имате цялата свобода да използвате каквито продукти искате. Заквасената сметана може да подмените с кремообразна извара или крема сирене, да добавите всякакъв плод, подсладител, тахан, ядки, мармалад и т.н.
Вкусно и непретенциозно!
Отзиви
Полезна публикация! Напълно съм съгласен с автора. Прочетете още по темата на https://novini247.com/