ОВЕСЕНИ ПАЛАЧИНКИ С ЯГОДИ И КРЕМА СИРЕНЕ
Винаги има един добър начин да стартираме деня приятно.
С палачинки!
Във въртележката, в която живея, доскоро ми се виждаше направо разточително удоволствие това да отделя време, за да направя истински топли, пресни палачинки, вместо онези дето ги продават по закусвалните. Но пък Борил обожава всякакви палачинки. Оттам задобрях и сега съм готова за мини производство. В интерес на истината в приготвянето на палачинки има една магия и винаги ми е било приятно да ги приготвям. Удоволствието от мириса на разтопено масло в сгорещения тиган, от това да гледаш как сместа се разстила равномерно, как на повърхността се появяват ситни дупчици и от тях започва да се издига пара. После внимателно отлепяш отстрани и извършваш онова специално движение, с което я мяташ нагоре и я улавяш от другата страна.
В блога ще намерите много рецепти за палачинки, но лично мой тотален фафорит са именно тези, с този "filling".
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
за 10-12 палачинки
➤ 3 бр. яйца
➤ 500 мл. прясно мляко
➤ 250 гр. овесено брашно
➤ ½ пакетче бакпулвер
➤ 2 с.л. кокосово масло
➤ крема сирене
➤ ягоди
Яйцата се разбиват на пяна. Към тях се добавят мляко, брашно и бакпулвер. Разбърква се и от получената смес се пекат палачинки на тиган, с малко кокосова мазнина.
Готовите палачинки (леко охладени) се намазват с крема сирене и се добавят нарязани ягоди.
Отзиви