БУТЕР КОЛЕЛЦА С КЕЙЛ И ДОМАТИ
За тези от вас, които следят блога от повече време, не е изненада да видят поредната вариация на бутер колелца. Сладки, солени - харесвам ги, защото се приготвят бързо и лесно. Може да се консумират от всички вкъщи, позволяват импровизации и са любимият снак за изпът или ден на открито. А този вариант със сушени домати и кейл се превърна в любим, защото освен че е страшно вкусен, е една идея "по-изискан" и се случва дори да го сервирам като предястие за гости.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 пак. бутер тесто 400 гр. (най-често приготвям с готово тесто).
Ако не сте фенове на бутер тестото, ето какво ще ви е необходимо за домашно приготвено такова
За тестото:
➤ 3 ч.ч. бяло брашно или от бяла спелта
➤ 1/2ч.ч. студена вода
➤ 1ч.л. бакпулвер
➤ 1/2 ч.ч. зехтин
➤ щипка сол
➤ мащерка
За пълнежа:
➤ 2 с.л. зехтин
➤ скилидка чесън
➤ 50 гр. сушени домати (може и пресни чери домати)
➤ 100-150 гр. кейл
➤ 1/2 глава лук
➤ 100 гр. моцарела
Ако приготвяте сами тестото:
Брашното се смесва с бакпулвера, солта и мащерката. Разбърква се и се добавят зехтина и водата. Замесваме меко тесто. Ако е ронливо, добавяме още няколко супени лъжици вода.
Оставяме тестото да почине за 30 минути. През това време приготвяме плънката. В тиган с малко зехтин запържваме нарязаните на ситно чесън и лук. Добавяме кейла и домата, подправките, и покриваме с капак, за да се задуши още 5 минути. Оставяме да се охлади.
След като тестото е престояло 30 минути, го изваждаме и разточваме на правоъгълник с дебелина 2 см върху добре набрашнена повърхност.
Отгоре разпределяме плънката, поръсваме с моцарела. Навиваме тестото внимателно на руло и нарязваме на кръгчета през 2 см.
Рулцата поставяме в тава, покрита с хартия за печене.
Печем 10 минути, след което изваждаме и обръщаме рулцата.
Печем още 15 минути или докато станат златисти отстрани. Ако използвате готово бутер тесто, не се обръщат и се пекат малко по-кратко, в зависимост от характеристиките на фурната.
Отзиви