МЪФИНИ С КОПРИВА



Безспорно, балансираното хранене е един от основните стремежи, що се отнася до децата. Ето защо ви споделям тази рецепта за мъфини с коприва.
Всички зеленолистни са изключително полезни, заради съдържанието на много витамини, макро и микроелементи, които са нужни на бебетата, както и на всеки човек. Те са източник на антиоксиданти, съдържат желязо. Укрепват имунитета и подобряват храносмилането.
Често обаче не са любими за нашите деца и ние родителите се стремим да ги предлагаме по интересен и креативен начин, или тайничко да ги скрием в някое ястие. В тази рецепта копривата е под прикритие в солени мъфини. Може да оформите сместа и като питки (с масло), да поднесете с шарен сол, самардала и айрянче.
Ммм..потекога ми лигите! Да ви е сладко!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

➤ 3 яйца
➤ 2 с.л. кисело мляко
➤ 1 ч.л. сода
➤ 3 с.л. брашно от бяла спелта
➤ 3 с.л. брашно от коприва
➤ 30 гр. краве сирене
➤ 2 с.л. зехтин

Яйцата, киселото мляко и содата се разбиват на пяна. Добавят се постепенно брашната. Накрая се добавя зехтина и натрушеното сирене. Разбърква се леко и разпределяме сместа във формички за мъфини.
Печем на 220 градуса за около 15 минути.
Отзиви
Здравейте, прясната коприва (измита и много добре отцедена) може да смелите с пасатор/чопър, заедно с яйцата и млякото. А спелтата може да замените с всякакъв тип глутеново брашно. Ако сметта е по-течна (заради прясната коприва) добавете още 1-2 лъжици брашно.
Здравейте,а ако нямам брашно от коприва а прясна коприва,как стават нещата? И брашното от Бяла спелта с какво може да се замени?