ЩТРУДЕЛ С ЛАВАШ
Есенно ми е! Мислите ми се гонят и танцуват като листа. Малко разбъркани, но пък искрящи..., красиви...
И ми се иска да ви потопя в моята златиста есен с този бърз, здравословен и много много вкусен щтрудел с лаваш за вас и цялото семейство! От малко до големи не вярвам някой да му устои.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 4 бр. квадратни листа лаваш
➤ 2-3 бр ябълки или около 400 гр.
➤ 150 гр. масло (разтопено)
➤ 1/2 ч.ч. кокосова захар (ако обичате по-сладко добавете повече)
➤ 100 гр. смлени орехи
➤ 1 ч.л. канела
Измийте, обелете и нарежете ябълките на кубчета. Ако желаете може и да ги настържете.
В дълбока касерола изсипете ябълките, захарта и канелата. Загрейте на котлона и леко карамелизирайте плодовете, на слаб огън и при непрекъснато бъркане.
Сипете малко от маслото върху лаваша, след това поръсвате от плънката и малко от орехите. Навийте на руло и повтoрете с останалите листи лаваш. Наредете ги в тавичка за печене, намажете с останалото масло и поръсете с орехи. Изпечете на 170 градуса, в предварително загрята фурна за около 15 минути.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- за повече сладост и аромат аз намазах навитите рулца с малко мед и лимонов сок
Отзиви