БАНАНОВИ ПАЛАЧИНСКИ С ЕЛДА





Бързи, лесни, вкусни, полезни и без глутен! Това е най-краткото и точно представяне на тези палачинки. Лекият и сладък вкус на банан е предпочитан от всички малчугани, а брашното от елда има вкус на ядки, което им придава допълнително очарование. Моята вкусова кулминация обаче е добавянето на "шоколад" или по-скоро какао/брашно от рожков. Наистина трябва да се опита.
Сервирам ги с крема сирене, сироп от фурми или ядков тахан.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

➤ 2 бр. яйце
➤ 2 бр. банан
➤ 3-4 с.л. брашно от елда
➤ 1 ч.л. разтопено кокосово масло
➤ 1 с.л. брашно от рожков
➤ 1 ч.л. бакпулвер

В купа разбийте яйцата и добавете намачканите банани. Прибавете и останалите съставки, и разбъркайте. Не се изкушавайте да добавите повече брашно, дори и в началото сместта да ви се вижда рядка. Елдата абсорбира много влагата и увеличава обема си няколко пъти. Изпечете малки палачинки в тиган с незалепващо покритие, на слаб котлон.
Сервирайте по ваш вкус и предпочитания. Борил си ги хапна с крема сирене, лешников тахан и мед.
Отзиви