МЪРЗЕЛИВА ТОРТА НАПОЛЕОН С БОРОВИНКИ




Обичате сладко, но в същото време не искате да прекарате деня в кухнята? Тогава пригответе тази мързелива торта. Невероятно вкусна, много нежна, добре напоена и умерено сладка. Чудесна алтернатива на купешкия ваиант, която ще ви отнеме само 20 минути и ще бъде една идея по-здравословна.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

➤ 1 пакет лаваш
➤ 2 яйца
➤ 500 мл. прясно мляко
➤ 2 с.л. (с връх) натурално нишесте (около 20 гр.)
➤ 1/2 ч.ч. кокосова захар
➤ ванилия
➤ 200 гр. орехи (смелени)
➤ 1 ч.ч. боровинки

Сипете млякото, захарта и ванилийката в касерола. Загрейте на умерен огън и разбърквайте, като не позволяване на млякото да кипва. Разбийте яйцата заедно с нишестето и постепенно ги налейте към топлото мляко. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема. Котлонът трябва да е слаб, за да не се пресекат яйцата. Оставете крема леко да се охлади.
През това време смелете орехи, измийте и отцедете много добре боровинките. Ако е необходимо, изсипете ги в съд с кухненска хартия, която да попие излишната вода. Пригответе си тавичка или друга удобна форма с малки размери и високи стени. Намажете с малко крем дъното и поставете един лист лаваш. Намажете го обилно с крема, отгоре поръсете с орехи и боровинки. Поставете втрои лист и повторете стъпките, до изчерпване на продуктите. Последният слой трябва да е с крем. Готовата торта приберете в хладилник за 2-3 часа, преди да нарежете и сервирате.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Тортата е предназначена за консумация от деца, така че има лека сладост. Ако обичате по-сладко добавете още захар/подсладител.
Отзиви