ЛИМОНОВА ТОРТА С ЧИЯ
![ЛИМОНОВА ТОРТА С ЧИЯ](/thumbs/1/221207121019249279869_239445341550935_8826198852611530456_n-min.jpg)
![ЛИМОНОВА ТОРТА С ЧИЯ](/thumbs/4/221207121019249279869_239445341550935_8826198852611530456_n-min.jpg)
![ЛИМОНОВА ТОРТА С ЧИЯ](/thumbs/4/221207121019248148313_239445304884272_1779717191033081339_n-min.jpg)
![ЛИМОНОВА ТОРТА С ЧИЯ](/thumbs/4/221207121019249431799_239445271550942_3605217014932535165_n-min.jpg)
![ЛИМОНОВА ТОРТА С ЧИЯ](/thumbs/4/221207121019249210648_239445191550950_5019574626604801793_n-min.jpg)
![ЛИМОНОВА ТОРТА С ЧИЯ](/thumbs/4/221207121019249099724_239445444884258_5889224959844782832_n-min.jpg)
![ЛИМОНОВА ТОРТА С ЧИЯ](/thumbs/4/221207121019249017413_239445401550929_7762039559494519834_n-min.jpg)
Нека ви споделя какво уравнение от висшата математика ми се стовари тази седмица...
Какво се получава, когато мъжът ти е именик и не харесва диетични десерти, ти си на диета, детето вика "ам" за всичко сервирано на масата, а захарта му е ограничена? Плюс, че време за кулинарни шедьоври няма.
Отговорът е здравословна и бърза торта с чия! Получи се бюджетна, лека и много вкусна! А и харчи малко съвест!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
![media 991](/resources/221207121019produkti-4-min.jpg)
За блата:
➤ 2 яйца
➤ 1 банан
➤ 1/2 ч.ч. бадемово брашно
➤ 1/2 ч.ч. кокосово брашно
➤ 3 с.л. кокосово масло
➤ 1 с.л. лимонов сок
➤ 1/2 пакетче бакпулвер
➤ лимонови корички
За крема:
➤ 400 гр. кокосово мляко
➤ 250 гр. извара
➤ 4 с.л. мед
➤ 2 с.л. лимонов сок
➤ 1 ванилия
➤ 1/4 ч.ч. чия
➤ 1 пакет желатин
![media 992](/resources/221207121019making-6-min.jpg)
Бананът се намачква и към него се добавят яйцата. Разбърква се и се добавят брашната, след това бакпулвер, лимонов сок и корички. Сместа наподобява каша, която с помощта на лъжица разпределяме върху форма за печене с падащи стени. За предпочитане е да ползвате кухненска хартия. Пече се на 160 градуса за 20-30 минути.
През това време приготвяме крема. С помоща на миксер или пасатор се разбива млякото и изварата, след това и останалите съставки. Желатина и чията се накисват в отделни съдове. Набъбналия желатин се разтваря на водна баня и прибавя към студената смес. Накрая се добавя и чия.
Разбърква се и сместа се излива във формата, върху изпечения и охладен блат. Оставяме в хладилник за няколко часа, да стегне.
Отзиви