САНДВИЧ НА ФУРНА
Мечтаете ли за тиха, топла закуска, изядена в седнало положение, бавно и на спокойствие?
Е, аз да, но нямам шанс, не и в следващите 5-6 години. Сутрините с детето са най-натоварени. Той е нетърпелив, аз съм припряна. Готвя още преди да съм си измила очите. Докато режа някой крещи "мамо" и краде от плота храна. Аз доизяждам корички и наръфани ябълки. Това е то, моят ден, но да се върнем на въпроса евъргрийн „Какво ще ядем“?
Към отговора на този казус аз винаги добавям „ама нека да е нещо бързо за приготвяне“. Тези безгласни диалози в ума ми и парата под влияние на hell`s kitchen (toddler edition) водят до кулинарна лаборатория.
А ето и резултата:
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ ½ франзела (или филия стар хляб)
➤ 2 яйца
➤ 2 с.л. кисело мляко
➤ сода
➤ пуешко филе
➤ чедър
➤ кашкавал
➤ чубрица
➤ сусам
Франзелата се нарязва на филийки, които се нареждат на дъното на керамична тавичка. Може да използвате и друг съд с хартия за печене.
Пуешкото се нарязва на кубчета, а кашкавалът и чедъра се настъргват с ренде. Поръсваме заготовките върху хляба. Яйцата се рабиват с киселото мляко и щипка сода. С получената смес заливаме съставките и накрая поръсваме с чубрица и сусам.
Печем на 200 градуса за 10 минути.
Отзиви