ЦАРЕВИЧНИ ПИТКИ НА ТИГАН
Представям ви още една любима бебешка рецепта. И се изпълнява за не повече от 10-15 минути.
Разрових се из дневника на захранване на Борил и реших да повторя тези чудесни мързеливи питки.
Същите съм предлагала още от 7+ месеца, като ползвах жълтък и обезсолено сирене. Въпреки това и към днешна дата са съвсем актуални в менюто му, а и в нашето.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 яйце/жълтък
➤ 2 с.л. кисело мляко
➤ 3 с.л. царевично брашно
➤ 1 с.л. разтопено краве масло гхи
➤ 1 с.л. котидж сирене/обезсолено бяло краве сирене
➤ 1 ч.л. бакпулвер
Всички съставки се разбъркват и сместа се оставя да отлежи до 30 мин., за да се активира бакпулвера.
Печем в сух тиган и умерен котлон.
Отзиви