ФРИТАТА С ГРАХ
Представям моята италианска импровизация, с леко побългарен почерк. Една цветна зеленчукова фритата.
Моето супер аматьорско и лесно за разбиране понятие за фритата, е италиански омлет, който се приготвя на много бавен огън.
В случая аз превърнах "омлета" в зеленчукова палачинка. Понася на всякакви добавки (за мен това е водещо в рецептите, обичам да има свобода), приготвя се бързо, а и е чудесен вариант (с по-малко чистене след това) за ЗБВ (захранване водено от бебето) метода, а и за вече захранени деца, които държат да се хранят сами.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 2-3 с.л. сварен грах (аз използвах от консерва)
➤ 1 яйце
➤ 30 гр. фета сирене (става с всякакви сирена)
➤ магданоз
➤ зелен лук
➤ 3-4 с.л. царевично брашно
➤ 1 ч.л. сода
Зеленчуците се нарязват на ситно, а грахът се намачква (може да смелите всичко и в чопър, но не пасирайте до пюре). Към сместта се добавя разбитото яйце, натрушеното сирене, содата и накрая брашното. Разбърква се добре.
С помоща на лъжица оформяме мини фритати, които печем в тиган с малко мазнина и на умерен огън.
Поднасяме с млечен сос.
Отзиви