БЮРЕК С ТИКВИЧКИ
Любима семейна рецепта, която си хапвахме редовно у дома, докато Борил беше малък и все още го захранвах.
Обичам да оптимизирам времето за готвене, така че често това, което ядем ние, яде и Бори. Или по-скоро обратното!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 бр. тиквичка
➤ 2-3 с.л котидж сирене (или бяло саламурено сирене)
➤ 1 яйце
➤ 1/2 кофичка кисело мляко
➤ 1-2 с.л. брашно
➤ 30 гр. масло
➤ копър
Измитите и обелени тиквички се нарязват на филийки и се бланшират в кипяща вода. Плънката се подготвя, като се разбиват заедно яйцето, киселото мляко, разтопеното масло, ситно нарязания копър и брашното.
В намаслена тавичка се нарежда слой тиквички, залива се с плънка и отново се редят тиквички. Последният слой е от заливка.
Ястието се пече на 200 градуса до зачервяване.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Рецептата е подходяща за бебета, при които са въведени млечни продукти и яйчен белтък.
- Ако искате да пропуснете последния, използвайте 2 жълтъка.
- От посочените продукти се получават 3-4 бебешки порции.
- За по-големи деца и възрастни могат да се добаят подправки. Подходящи са сол, черен пипер, чесън.
Отзиви