ТАРТАЛЕТИ С ЧЕРЕШИ
Днес трябва да се възнаградим! За това, че и тази седмица оцеляхме психически, опазихме детето живо, въпреки самоубийствените му начинания и игри. Опазихме живи шумните мотористи, бабата от опашката в магазина и мъжа си (ами той си го просеше). Да се възнаградим затова, че отново бяхме БОГИНИ! Мхм, да, да! Индийска богиня - Многоръката Шива! И с цели 6 ръце успяхме да жонглираме със задълженията и тази седмица.
Аз ще го направя с чаша розе и тарталети след вечеря! Ако искате и вие, вижте рецептата по-долу! Тя е отново за цялото семейство. Чудесна е за празници, тържества или гости с деца, защото е хем вкусна, хем ефектна, хем здравословна.
✱ Аз използвах съвсем малко пудра захар за украса на тарталетите за снимки. После възрастните у дома изядохме мострите.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
За около 10 бр. тарталети
За тарталетите:
➤ 2 ч.ч. (от 150 мл) бадемово брашно
➤ 2 с.л. разтопено кокосово масло
➤ щипка сол
➤ 1 яйце
За крема:
➤ 2 яйца
➤ 2 с.л. мед
➤ 1 с.л. кокосово масло
➤ сокът на половин лимон
➤ лимонови корички
➤ 50 мл. прясно мляко
➤ 1 с.л. натурално царевично нишесте
➤ череши, обезкостени и разполовени
Към разбитото на пяна яйце се добавя кокосово масло, а после и брашното. Замесва се много лепкаво тесто.
Подготвяме формичките, като ги мажем с кокосово масло (финно, с четка) и ги набрашним леко. Разпределяме тестото в тях и уплътняваме с пръсти. Внимаваме да се образува ръбче по периферията, така че да не се ронят, щом ги изпечем. Надупчваме дъното на всяка тарталетка с вилица и запичаме на 160 градуса за около 10 минути или до леко зачервяване на тестото. През това време приготвяме крема.
Разбиваме яйцата и меда, и прехвърляме в тенджерка. Загряваме на слаб котлон и прибавяме кокосовото масло, лимоновия сок и коричките. Готвим до леко сгъстяване на крема (около 5 мин.), като разбъркваме непрекъснато. (За тези, които не искат да използват мляко и нишесте, гответе по-дълго. Получава се по-лек и течен пълнеж.) Размиваме нишестето в малко хладко мляко или вода, и го прибавяме на тънка стуйка към топлата смес. Разбъркваме докато се сгъсти и сваляме от котлона. Разпределяме готовия крем в охладените кошнички и добавяме череши.
Печем за още 5-10 мин.
Отзиви