СЛАДКИ ШИШАРКИ
Сигурна съм, че познавате тези коледни сладки. Красиви и оригинални и приличат на шишарки, въпреки че са направени от най-обикновени продукти. Моята веерсия на тази рецепта е още по-мързелива от оргинална и буквално е сътворена от каквото се намира в кухнята. Приготвят се изключително бързо и простичко, но пък със сигурност ще им се насладите!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 пакетче крема сирене
➤ обикновен кекс (който залежаваше на плота)
➤ 1 с.л. брашно от рожков
➤ 1 с.л. сироп от фурми
➤ зърнена закуска (шоколадови мидички)
➤ пудра захар за поръссване
➤ ванилия
В купа натрошаваме кекса, добавяме останалите съставки, разбъркваме добре със силиконова шпатула и накрая намачкваме с ръце. Получената смес се получава като за cake pops - лепкава и пластична. Оформяме топка или пирамидка в заифисимост от желаната форма и големина на шишарката). След това украсяваме с корнфлейкса и накрая поръсваме с пудра захар за още по-красив снежен ефект.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Може да изпълните рецептата като за основа на шишарките използвате натрошени бисквити и прясно или ядково мляко.
- Ако и вие като мен не обичате да прекалявате със захарта във вашето и/или детско меню, пропуснете последните "щрихи" с пудра захар.
- Готовите сладки консумирайте веднага или съхранявайте в хладилник, в кутия или найлонов плик, защото корнфлейкса ще се овлажни бързо.
Отзиви