СУРОВИ БОНБОНИ СЪС СУШЕНИ КАЙСИИ





Още една рецепта за сурови бонбони, които са на почит у дома. Ако се питате как ми хрумват - имам си един 2-годишен мотиватор, който всеки ден вместо "добро утро", ми казва "икам бонка".
Всички деца обичат сладичко и да прекаляват с него. Старая се (докато все още мога да упражнявам някакъв контрол над това какво яде) да приготвям здравословни десерти за всички у дома. Така хем не ми се налага да се крия с шоколад в банята, хем после не гледам виновно пред кантара. И най-вече целта е да възпитам добри хранитени навици в детето, с които не да забранявам някакви храни, а да насърча по-често да прави "здравословни избори". Иначе прегрешения винаги ще има!
Тези чудни бонбони се приготвят много лесно и бързо. Трябват ви кулинарни умения само до толкова, че да знаете как се работи с кухненски робот. С две думи, абсолютно всеки може да се справи с тях.
Трайни са и дълго може да съхранявате в хладилник.
Добър избор за почерпка на детски рожден ден или друг празник!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

➤ 12 бр. сушени кайсии
➤ 1 ч.ч. гореща вода
➤ 100 гр. бадеми/орехи
➤ сокът на половин портокал
➤ 3 с.л. кокосови стърготини
➤ 2 с.л. фини овесени ядки
➤ 1 с.л. лешников тахан
➤ бадемово брашно за овалване
➤ ванилия

Накиснете сушените кайсии в гореща вода за 15-20 минути. В кухненски робот или чопър смелете ядките на едри парчета. Добавете добре отцедените кайсии и останалите продукти. Смелете (с пулсации, ако ползвате чопър) всички съставки до получаването на лепкава хомогенна смес. Оставете я в хладилник за 10-15 минути да стегне, за да оформите в последствие топчета. Оваляйте ги в бадемово брашно и сервирайте.
Отзиви