ПЛОДОВО-КОКОСОВИ БОНБОНИ



Здравейте! Днес съм ви подготвила рецепта за много лесни за приготвяне бонбони, с невероятен плодов вкус и тропична нотка.
Чудесни са за всеки детски празник, вкусна и здравословна почерпка. Или пък нещо за подслаждане у дома в непринудена и тиха неделя.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

➤ 1/2 ч.ч. фини овесени ядки (100 гр)
➤ 4-5 с.л. бадемово брашно
➤ 2 с.л. кокосово брашно
➤ 1/2 ч.ч. (130 гр.) микс малини и боровинки
➤ 2 с.л. (10 гр.) разтопено кокосово масло
➤ 4 бр. кралски фурми
➤ 1 с.л. стафиди
➤ кокосови стърготини

Стафидите и фурмите се накисват за 30 минути в топла вода. След това, ако е необходимо, се белят (някои имат по-твърди ципи). Смиламе всички съставки в чопър, с изключение на брашната. Тях добавяме накрая и разбъркваме добре. Трябва да се получи тежка и лепкава смес, с която лесно да се оформят топчета.
Накрая, бонбоните овалваме в кокосови стърготини.
Прибираме в хладилник за 1 час и след това са готови за консумация.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- От посочените количества продукти излизат около 15 бонбона с големина на орех. Могат да се съхраняват в хладилник 2-3 дни.
- Рецептата е подходяща за деца, при които са въведени ядки и малини (около 1г.). Ако желаете, може да пропуснете бадемовото брашно и да увеличите количеството на кокосовото.
- Подходяща рецепта за бебета, захранвани по ЗВБ метода.
- Вариант за възрастни: към половината количество от сместта добавете подсладител (мед, агаве, кленов сироп).
Отзиви