СУРОВИ МОРКОВЕНИ БОНБОНИ
Всички деца (и пораснали) обичат бонбони. А тези тук не е нужно да забраняваме или да се тревожим, че сме прекалили с тях. Морковените бонбони са чудесен избор за всяко детско тържество, следобедно лакомство, почерпка в училище, за всички вкусове и възрасти. Те са подходящ десерт и за всeки почитател на здравословното хранене.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 ч.ч. кралски фурми (10-12 бр.)
➤ 100 гр. орехи
➤ 2 малки моркова (настъргани)
➤ 1 ч.л. кокосов масло (разтопено)
➤ 3-4 с.л. овесени ядки
➤ 1 с.л. годжи бери
➤ 1 ч.л. канела
➤ ванилия
➤ кокосови стърготини
Накиснете фурмите заедно с годжи бер, в гореща вода за около 10-15 минути. Отцедете ги добре и смелете заедно с останалите съставки в чопър. Получената лепкава смес оставете в хладилник за 30 минути. След това, с мокри ръце, оформете топчета. Оваляйте всеки бонбон в кокосови стърготини, рожков или какао. Аз използвах кокосов чипс, който предварително смлях на по-малки и фини парчета.
Отзиви