МЛЕЧЕН КРЕМ С ЕЛДА
Тази закуска е хем класическа, хем нова за българския вкус. Препоръчвам я, защото е лесна за приготвяне, подходяща за захранване, а и за цялото семейство.
В елдата се съдържат протеини, мазнини, фибри, витамините А, В, Е и РР, желязо, калций, йод, фосфор, бор, цинк, магнезий и аминокиселини.
Липсата на глутен пък я превръща в подходяща храна и за диетичен режим.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 100 мл. прясно мляко
➤ 2 с.л. ядки от елда
➤ 1/2 узрял банан
➤ 1 ч.л. смлени орехи
➤ 1 с.л. стафиди
➤ кокосово масло
➤ брашно от рожков
Млякото загрявамe в тенджерка. Добавямe ядките от елда и накълцаните стафиди. Намаляме котлона и при непрекъснато бъркане готвим до сгъстяване на крема.
Докато е още горещ, добавяме кокосовото масло, брашното от рожков, част от орехите и намачкан банан, разбъркваме и накрая украсяваме с останалите орехи.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Закуската е подходяща за деца с въведени млечни. Аз лично прелагам от 10-ти месец, но някои родители предпочитат да предложат по-късно.
- За по-малки деца, в началния етап на захранване: млякото се заменя с вода, орехите се пропускат, а стафидите се смилат на пюре, могат да се заменят и с фурми.
- За възрастни: в моята закуска добавих ябълка и мед, а рожков замених с канела. Всякакви комбинации с ядки и плодове са възможни.
Отзиви