СУРОВИ БОНБОНИ С БАНАН И ШОКОЛАД
Тези бонбони с фурми, банан и шоколад ще се превърнат в любимия ви десерт. Родиха се като поредната порция сурови бонбони за сина ми, които той често си пожелава. Само, че този път и мама искаше да се поглези с фин десерт и чаша вино. Вкусът е много премерено сладък, нежен и лек.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 100 гр. фурми
➤ 100 гр. орехи
➤ 2 с.л. какао
➤ 3 с.л. овесени ядки
➤ 1 с.л. ленено семе
➤ 1 банан
➤ 180 гр. черен шоколад
➤ 1 ч.л. кокосово масло
Фурмите се накисват в топла вода за половин час. В блендер/чопър се разбиват орехите и овесените ядки. Добавят се изцедените фурми и останалите съставки. Всичко се пасира добре. С влажни ръце се оформят малки топчета, които аз лично слагам във фризера за 15-тина минути. Може да охладите и в хладилник. През това време разтопете шоколада и кокосовото масло заедно на водна баня, в малък и дълбок съд. Потопете всеки бонбон във все още топлия шоколад. Използвайте клечка за зъби или две вилички, с помоща на които да отстраните излишното количество. Поставете готовите бонбони в тавичка с хартия за печене. Приберете в хладилник за час. С останалото количество шоколад може да украсите готовите бонбони.
Отзиви