ОВЕСЕНИ БИСКВИТИ С ЯБЪЛКИ И КАНЕЛА
Тези бисквитки са идеалното нещо за печене всеки ден от годината, но особено много ги обичам през есента. Те са меки и подобни на кекс. Със сочна месеста сърцевина, леко хрупкави ръбове. Ябълковият вкус и изобилие от канела ще ви накарат да жадуват за още!
Децата ги обожават и са чудесен следобеден снак.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 и 1/2 ч.ч.(150 гр.) брашно по избор
➤ 1 и 1/2 ч.ч. (120 гр.) овесени ядки
➤ 1 с.л. канела
➤ 1/2 ч.ч. (110 гр.) меко масло
➤ 1/2 ч.л. бакпулвер
➤ 1/2 ч.л. сода
➤ 1/3 ч.ч. (55 гр.) кокосова захар
➤ ванилия
➤ щипка сол
➤ 1 яйце
➤ 2 с.л. лимонов сок
➤ ванилия
➤ 1 ч.ч. обелени и нарязани на кубчета ябълки (120 гр.)
Загрейте фурната на 170 градуса и подгответе голяма тава с хартия за печене.
В голяма купа смесете и разбъркайте всички сухи съставки - брашно, овесени ядки, сол, бакпулвер, сода и канела.
В друг съд разбийте захарта и маслото до пухкав крем, след това прибавете яйцето и ванилията. Отново разбийте до хомогенна смес.
Нарязаните ябълки полейте с лимоновия сок и разбъркайте.
Смесете заедно сухите и мокри съставки. Оставете полученото тесто да отлежи 30 минути. След това към него добавете ябълките и разбъркайте.
С помоща на лъжица оформете бисквитки направо в тавичката за печене. Пекат се за около 15 минути. След като са готови, ги прехвърлете върху решетъчна скара, където да изстинат напълно.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Като подсладител може да използвате агаве, сироп от фурми, еритритол или обикнвена захар
- Аз използвах зелени ябълки-грени смит, защото сладко-киселата нотка много ми пасна на вкус.
Отзиви