БИСКВИТИ С АВОКАДО


Знаете ли, че можете да използвате авокадо вместо масло в печива? Тези шоколадови бисквитки съдържат авокадо вместо масло и имат супер вкусна пухкава текстура, напомняща фъч.
Те са моят тотален бисквитен фаворит, особено в дните, в които съм освирепяла за нещо сладичко.
Синът ми също ги обожава и у дома се приготвят почти всяка седмица.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

за 12 бисквити (детски размер)
➤ 1 авокадо, добре узряло
➤ 1/2 банан
➤ 2-3 с.л. лешников тахан
➤ 4 фурми
➤ 1 яйце
➤ 2 с.л. брашно от рожков
➤ 1 с.л. кокосово брашно

Фурмите се накисват за 30 минути в гореща вода, след това премахвам ципата. Всички съставки се смилат в чопър/ блендер. Подготвяме си тава с хартия за печене, която намазваме предварително с разтопено кокосово масло. С помощта на лъжица оформяме бисквитки. Печем на 180 градуса за 10-15 минути. Оставяме да изстинат за кратко и прехвърляме върху решетка.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Рецептата е подходяща за деца, при които са въведени ядки. Аз предлагам тези от 11-тия месец. (според типа захранване)
- За възрастни: поръсете с шоколадови калети отгоре, ако желаете.
- Може да замените лешниковия тахан с фъстъчен, бадемов, орехов, или от кашу.
Отзиви
А със сусамов тахан не става ли?