ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С БУЛГУР
Ето, че септември е тук, нощите са прохладни, а от домовете ни все повече мирише на есен. Печени чушки, лютеница, печена тиква, топли супички. Такава си спретнахме и ние днес с Бори. Супер бърза и както аз обичам да казвам "от нищо нещо". Просто обирам наличното из хладилник и шкафове и воала - чудна супа!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
за 3 детски порции
➤ 400 мл. телешки костен бульон (по желание)
➤ ½ глава кромид лук
➤ 1/2 зелена чушка
➤ 1 морков
➤ 1 малък батат
➤ целина
➤ магданоз
➤ сол
➤ черен пипер
➤ 5-6 с.л. булгур
Всички зеленчуци се измиват, обелват и нарязват на едро, а булгурa накиснете във вода за 15-20 минути, докато си приготвяте всички заготовки. В дълбока тенджера с малко мазнина задушете предварително нарязаните зеленчуци. След това добавете телешкия бульон и варете около 10 минути. Добавете предварително измития и накиснат булгур и варете още 10 минути. Готовата супа пасирайте, подправете по ваш вкус с пресни или сушени подправки и билки.
Отзиви