ГЪБЕНА КРЕМ СУПА


Ето, че дойде и моят месец, заедно със сезона на супите! Отдавна не съм правила гъбена супа, затова реших да си я припомня.
Прави се бързо и със сигурност ще се хареса на тези, които обичат да похапват гъби. За тази рецепта използвах печурки, но вие може да ги замените с други.
Грабвайте и виe по една купа, и да се насладим!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

за 2 порции
➤ 200 -250 гр. гъби печурка
➤ ½ глава лук
➤ малка скилидка чесън
➤ 2 с.л. краве масло (разтопено)
➤ 2 с.л. брашно (равни)
➤ 1 ½ ч.ч. вода
➤ копър
➤ магданоз
➤ сол
➤ черен пипер

В сух тиган се запича брашното на слаб огън, за не повече от 5 минути. В дълбока тенджера се разтопява маслото и след като се сгорещи, в него се задушават предварително нарязаните лук и чесън. След това се добавят и гъбите. Отново се задушават за 5 минути. Добавя се вода и се вари на слаб огън за около 15 минути.
Преди пълна готовност добавете подправки на вкус. Размийте запеченото брашно в 2-3 с.л. хладка вода и кашата прибавете на тънка струя към супата, при непрекъснато разбъркване. Варете още няколко минутки до леко сгъстяване. Топлата супа се пасира и сервира с пресен магданоз и копър.
Аз добавих и една чаена лъжичка заквасена сметана за още по-добър вкус.
Отзиви