КЮФТЕНЦА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
Вкусни и здравословни кюфтенца от червена леща, които се топят в устата. А рецептата ни споделя една очарователна, фит мама - Анелия Асенова. Тя е европейски шампион по карате, треньор по тае-бо, човек с много опит и познания в здравословнто хранене, който е помогнал на много майки (включително и на мен мамаCOOLинар) да върнат формата си след раждането. Какво споделя Ани за себе си и опита си като майка, треньор и кулинар може да прочетет, като кликнете върху името на автора в статията, по-горе!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 ч.ч. червена леща
➤ 1/2 ч.ч. фини овесени ядки
➤ 1 малък морков
➤ 1 малка глава кромид лук
➤ 1 бр. яйце
➤ 1-2 с.л. зехтин
➤ сол
➤ кимион
➤ магданоз
➤ черен пипер
Сварвре лещата, изцедете я добре и смесете с овесените ядки, ситно нарязания лук, настъргания морков и подправки на вкус.
Разбъркайте добре и оставете да поизстине.
Добавете яйцето и отново объркайте добре.
Оформете вкусните зеленчукови кюфтенца и поставете в тава с хартия за печене.
Изпечете в предварително загрята на 200°C фурна.
Отзиви