Назад до Блогът за рецепти, подходящи за бебета, деца и възрастни

Анелия Асенова

Здравейте, казвам се Анелия Асенова и съм на 35 години, майка съм на прекрасния Алекс, който следващия месец ще навърши първата си година. 

Занимавам се със спорт от 7 годишна.
Първоначално родителите ми ме бяха записали на балет, но година след това се прехвърлих към друг по-подходящ спорт за моята “дива” личност - карате киокушин! С треньор моят баща, Асен Асенов!
Няколко години по-късно след многократни златни медали и класирания в тройка от държавни и международни състезания спечелих и златото на Европейското първенство, тук в България!
По това време стартирах и с моите групови тренировки по ТАЕ-БО, които продължавам да водя и до днес вече 13 години!
Това разбира се не е основното ми занимание! Често тази дейност я отнасям към графа-хоби !
Спорта винаги е бил част от моят живот и се радвам, че е така! След като забременях и родих наистина си дадох сметка за ползите от годините прекарани в залата! Не само за физическото, но и за психическото ми състояние!

Освен да спортуваме, разбира се, основна роля в това да изглеждаме и да се чувстваме добре оказва и начина ни на хранене! Избягвам думата “диета”, а обичам да казвам рутина и начин на живот!
Старая се да се храня здравословно, но без да изпадам в крайности и мании! Всичко е разрешено, но без да се прекалява с количеството.

Със захранването на детето не знам дали е правилно всичко, което правя (все още се уча) но също гледам да не изпадам в крайности и да спазвам точно определени схеми! За щастие Алекс не е злояд и за сега хапва всичко, което му дам.

По време на бемеността си бях активна и съобразих тренировките си и интензитета им. Качих общо 11 кг. Два месеца след като родих имах разрешение от доктора да спортувам и започнах с леки тренировки! Постепенно вдигах темпото и 6 месеца след раждането вече си тренирам както преди!
Килограмите не бързах да ги свалям най -вече заради кожата, а и в периода с кърмвнето и по-калоричното хранене нещата се случват по-трудно! Действах комплексно и  заложих на тренировки, правилно хранене и масажи. Към днешна дата отново съм в най-добрата си физическа форма! Щастива и благодарна!

Ако искате да научите още за мен, спорта, здравословното хранене и щастливото майчинство, последвайте ме в:

https://www.instagram.com/ann.mishelle/?hl=bg

https://www.facebook.com/ann.asenova.9



 

Статии от този автор

loading...