ПРАЗНИЧНО РУЛО В БУТЕР ТЕСТО







Посрещнете своя празник в компанията на това руло в бутер тесто. Любима рецепта за новогодишната нощ или за друг специален повод. Тази рецепта знам от моята майка и винаги е безгрешна, много сполучлива и вкусна. Изглежда изискано и сложно, с което ще впечатли всички гости, но всъщност е много лесна за изпълнение.
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!

За марината на месото:
➤ 1 ч.л. соев сос
➤ 1 с.л. бяло вино
➤ 2 ч.л. горчица
➤ щипка чесън на прах
➤ сол
➤ мащерка
➤ черен пипер
➤ розмарин
За ястието:
➤ 1 лист бутер тесто (400 гр.)
➤ 1 ч.л. горчица
➤ свинско контрафиле 1 кг.
➤ 3-4 гъби печурка
➤ 1 глава лук
➤ сол
➤ черен пипер
➤ 1 жълтък

Шпиковайте филето и го натрийте добре с подправки и марината. Оставете го да престои в нея, в хладилник за поне 2-3 часа. Почистете гъбите и лука и ги нарежете на дребно. Задушете лука в дълбок тиган, добавете нарязаните гъби и запържете още малко.
Овкусеното свинското и го запечатайте (запържете от всички страни), в силно сгорещена мазнина за няколко минути. Оставете го да се охлади настрани.
Разстелете стреч фолио на плота или ползвайте това от бутер тестото. Същото разстелете и намажете с горчица и разпределете отгоре гъбите и лука. Върху тях сложете контрафилето. Навийте ги на руло и изрежете излишните части. Преместете го в тавичка с хартия за печене, намажете с разбития жълтък и направете няколко разреза върху него. Печете на 200 °C, с вентилатор, за около 10 минути. След това намалете градусите на 180 °C и го печете още 15 минути. Използвайте най-долния етаж на фурната.
Отзиви