БАНАНОВИ МИНИ ПАЛАЧИНКИ
Малки въздушни палачинки по американски с цял резен банан! Хапка наслада, която пленява окото и небцето. Няма дете, което да не хареса тази комбинация!
Информацията в тази публикация, както и всичко в блога е с информативен характер. Не давам медицински съвети! Посочените възрасти са тези, в които аз съм въвела съответните продукти. Проследяването на захранването и следенето на здравословното състояние на вашето дете трябва да се осъществява от педиатър. Винаги се съветвайте с него при въвеждането на нови храни!
➤ 1 яйце
➤ 1 голям банан
➤ 1 ч.ч. брашно (150 гр.)
➤ 1/2 ч.ч. прясно мляко
➤ 1 ч.л. бакпулвер
➤ 30 гр. разтопено масло
Яйцето се разбива с прясното мляко и разтопеното масло. Тази течна смес се добавя към брашното, смесено с бакпулвер. Разбъркайте до получаване на хомогенна текстура. Ако е необходимо, коригирайте съотношението брашно-мляко. Трябва да се получи малко по-гъста смес от обичайната (с консистенция на боза). Бананът се нарязва на шайби с дебелина поне 2 см.
Загрява се тиган на умерен котлон, намазнява се с масло или кокосово олио, но ако е с незалепващо покритие това не е необходимо. Резен от банана се потапя в палачинковата смес с помощта на вилица (за да се отцеди излишъка) и се прехвърля в тигана.
Огънят се намаля и мини палачинката се пече 1-2 минути, след това се обръща и се пече до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто.
✱ БЕЛЕЖКИ:
- Сервирайте топли с мед или кленов сироп. Аз използвах сироп от фурми за детската порция.
Отзиви